מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: עזרה ביצירת פרויקט arduino (מכשיר למדידת לחץ בצמיגים)

  1. #1
    תאריך הצטרפות
    May 2018
    הודעות
    1
    תודה
    0
    קיבל/ה 0 תודות ב-0 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    עזרה ביצירת פרויקט arduino (מכשיר למדידת לחץ בצמיגים)

    שלום חברים,

    אני בעל רכב שטח ואחת הפעולות המעצבנות היא למלא אוויר בצמיגים בעזרת קומפרסור רכב,
    לכן חשבתי בעזרת arduino להקל על מהעניין

    הפעולה הדרושה לניפוח אוויר ברכב היא לחבר את הקומרסור למצבר בעזרת הקטבים, ולהיות ליד הקומפרסור, ולהדליק ולכבות כל כמה שניות
    א. על מנת למנוע התחממות יתר של הקומפרסור
    ב. בדיקת הלחץ הרצוי (השעון אינו מראה לחץ נכון בעת ניפוח)

    הרעיון הוא לקחת בקר ארדואינו ולתכנת אותו לעבוד רצוף 15 שניות, להפסיק ל3 שניות בהם הוא נותן לקומפרסור לנוח, ובין היתר בודק את לחץ האוויר
    במידה והלחץ מגיע ל32 הוא מפסיק ומדליק נורה או מצפצף (לא קריטי).
    כמובן שהשליטה תהיה בעזרת ממסר (רילי)

    ופה אני זקוק לעזרתכם,
    כבר שנים שלא התעסקתי בבקר הזה וכמעט בטוח שלא אמצא אותו בבית
    השאלה היא
    א. האם יש בקר מומלץ יותר לפרויקט משום שהפעולה די פשוטה ולא צריכה בקר מתוחכם (וכומבן זול יותר)
    ב. האם יש פה מישהו שיהיה מוכן לסייע בתכנות במידה ואסתבך
    ג. אשמח לקישור לחיישן לחץ אוויר שיתאים לפרויקט
    האם החיישן הזה יתאים למשימה?
    https://www.ebay.com/itm/1-8NPT-Stai...wOlig2XHlCKZxg

    ד. אם יהיה אפשר לשפר את הפרויקט במסך קטן ונגד משתנה (זוג כפתורים קטנים לבחירת לחץ ניפוח במקום במקום לצרוב אותו ללחץ מראש



    תודה רבה לעוזרים !!!

  2. פרסומת
  3. #2
    תאריך הצטרפות
    Aug 2013
    הודעות
    2,094
    תודה
    15
    קיבל/ה 322 תודות ב-286 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    קודם כל, אם אתה בעל רכב שטח, ובטח אם מדובר ברכב גדול כדאי בכל מקרה להשקיע בקומפרסור שלא מתרגש מהפעלה רצופה של כמה דקות.

    אבל אם אתה מתעקש להשאר עם הנוכחי נראה לי שארדואינו יכול להיות פתרון טוב - ארדואינו נאנו או מיניפרו מספיק קטנים (אם לא עבדת בעבר עם המיני אז עדיף כבר לקנות את הנאנו כי הוא מכיל את התקשורת הנחוצה להעלאת התוכנה ולדיבוג אם צריך)
    החיישן שהצגת יכול להתאים, בהנחה שאתה יודע לבצע את ההתקנה המכנית הוא נותן מתח שאין בעיה לקרוא בכניסה אנלוגית (חבל שאין משהו באיזור ה 40-50 PSI, תצטרך לעבוד עם הדגם של ה 100 מה שאומר כ 40 מיליוולט ל PSI).
    לשפר תמיד אפשר - במקום נגד משתנה הייתי הולך על אנקודר סיבובי (אפשר לחשוב גם על שיטה שחיווי הלחץ יהיה בעזרת הבהוהים של הלד על הלוח ולחסוך תצוגה שעלולה לסרבל את המערכת). הממסר צריך להתאים לזרם לא קטן.

  4. #3
    תאריך הצטרפות
    May 2018
    הודעות
    6
    תודה
    2
    קיבל/ה 0 תודות ב-0 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ציטוט נכתב במקור על ידי gbgb צפיה בהודעה
    קודם כל, אם אתה בעל רכב שטח, ובטח אם מדובר ברכב גדול כדאי בכל מקרה להשקיע בקומפרסור שלא מתרגש מהפעלה רצופה של כמה דקות.
    בתור אחד של ניסיון של כמה שנים טובות בעולם השטח, לא קיים קומפרסור שיכול לעבוד מעל חצי דקה רצוף בלי לשווק חיים תוך כמה חודשים
    משום שקומפרסורים לרכב הם "יבשים" לעומת קומפרסורים תעשייתיים.

    הזמנתי את הבקר הזה :
    https://www.ebay.com/itm/ATmega328P-...72.m2749.l2649

    ואת החיישן הזה:
    https://www.ebay.com/itm/5V-PRESSURE...72.m2749.l2649
    הקפיצה היא מ30 ישר ל100.. מקווה שיהיה מספיק מדוייק.

    רילי אני ירכוש בארץ (הקומפרסור צורך 90 אמפר).

    לגבי האנקודר הסיבובי והצג.. בתור בן אדם בעל רמת תיכנות נמוכה. האם לשקול לוותר על התענוג ולצרוב מראש ללחץ הרצוי?


    עדכון:
    לאחר חיפוש של רילי שיכול להעביר 90 אמפר מצאתי רק את הרילי הזה..
    https://www.ebay.com/itm/12V-24V-80A...hv2G9H-sc9afYQ

    הבעיה שהמתח פתיחה שלו הוא 24 וולט לפחות.. לפחות זה מה שהבנתי מהתיאור.

    לפי מה שאני זוכר הארדואינו יודע להוציא מתח של עד 5 וולט?
    ושמתי לב רק עכשיו שהבקר שהזמנתי כנראה חיקוי. קריטי?
    נערך לאחרונה על ידי shahafc84; 16-05-2018 בשעה 23:06-24.

  5. #4
    תאריך הצטרפות
    Aug 2013
    הודעות
    2,094
    תודה
    15
    קיבל/ה 322 תודות ב-286 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    הריליי בסדר - יש שם תיבה בהזמנה בה אתה בוחר את הסוג המדויק - תבחר 12 וולט. עדיין תצטרך "מתווך" בין הארדואינו לרילי הזה - זה יכל להיות טריזיסטור (יש לא מעט מדריכים בנושא אם אתה כותב בגוגל ARDUINO RELAY) או שזה יכול להיות עוד ריליי שיודע לעבוד על 5 וולט (יש באיביי - גם כאן תעשה חיפוש בתוך איביי ARDUINO RELAY)

    זה שהזמנת חיקוי לא קריטי. הדבר היחיד הוא שאתה יכול להסתפק בארדוינו נאנו שייתן לך את אותה הפונקציונאליות בגודל הרבה יותר קטן. אם אין לך בעיה של מקום אז זה בסדר.

    ד"א שיפור נוסף שאולי יכול ליעל את העסק זה הוספת חיישן טמפרטורה (למצוא דרך להצמיד אותו לראש) ולהפעיל ולהפסיק על בסיס הטמפרטורה

  6. #5
    תאריך הצטרפות
    May 2018
    הודעות
    6
    תודה
    2
    קיבל/ה 0 תודות ב-0 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ציטוט נכתב במקור על ידי gbgb צפיה בהודעה
    הריליי בסדר - יש שם תיבה בהזמנה בה אתה בוחר את הסוג המדויק - תבחר 12 וולט. עדיין תצטרך "מתווך" בין הארדואינו לרילי הזה - זה יכל להיות טריזיסטור (יש לא מעט מדריכים בנושא אם אתה כותב בגוגל ARDUINO RELAY) או שזה יכול להיות עוד ריליי שיודע לעבוד על 5 וולט (יש באיביי - גם כאן תעשה חיפוש בתוך איביי ARDUINO RELAY)

    הרילי מסוגל להעביר 12 וולט או 24 וולט

    אבל כתוב למטה בתיאור
    Coil Voltage: 24VDC/48VDC
    זה כנראה הכוונה למתח פתיחה. אם כן זה בעיה .. יש לי 5 וולט או 12 וולט



  7. #6
    תאריך הצטרפות
    Aug 2013
    הודעות
    2,094
    תודה
    15
    קיבל/ה 322 תודות ב-286 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    צודק - נשמע לי קצת מוזר אם זה מיועד לרכב (אם כי יש רכבים במתחים האלו)
    אבל ליתר בטחון הנה משהו שמוגדר ל 12 וולט הפעלה:
    https://www.ebay.com/itm/1pc-Waterpr...NtO0DAyWXHBa5A

    או אפילו לזרם יותר גבוה

    https://www.ebay.com/itm/12V-DC-200A...YAAOSwIFtaHlVS

  8. מי אמר/ה ל-gbgb תודה על ההודעה המועילה הזו:

    shahafc84 (17-05-2018)

  9. #7
    תאריך הצטרפות
    May 2018
    הודעות
    6
    תודה
    2
    קיבל/ה 0 תודות ב-0 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ציטוט נכתב במקור על ידי gbgb צפיה בהודעה
    צודק
    התחלתי לכתוב את התוכנה.. נראה טוב ?

    קוד:
    int sensorPin = A0;    // הפין של החישן לחץ
    int sensorValue = 0;  // הנתון שהחישן נותן בוולט
    int pressure = 32;  //לחץ אוויר רצוי
    int pressurevoltage = (0.04*pressure)+0.5;  //לחץ האוויר לאחר הסבה לוולט
    int CompresorPin = 13;  //היציאה של הקומפרסור
    int BuzzerPin = 12;  //יציאה של הזמזם
    
    
    void setup() {
      pinMode(CompresorPin, OUTPUT);
      pinMode(BuzzerPin, OUTPUT);
    }
    
    
    void loop() {
      sensorValue = analogRead(sensorPin);
      if (pressurevoltage < sensorValue) {     //בודק אם הלחץ קטן מהלץ הרצוי.
         //במידה והוא קטן מדליק את המדחס.
        digitalWrite(CompresorPin, HIGH);
        delay(15*1000); 
      } else {
        digitalWrite(CompresorPin, LOW);
        //במידה והוא גדול או שווה ללחץ הרצוי.
        if (pressurevoltage == sensorValue) { //במידה והלחץ במערכת שווה בדיוק ללחץ הרצוי
          digitalWrite(BuzzerPin, HIGH); //הזמזם יפעל רצוף
        } else if (pressurevoltage < sensorValue+0.08) { //במידה והלחץ במערכת קרוב ללחץ +2 psi
          digitalWrite(BuzzerPin, HIGH); //הזמזם יפעל כל שניה
          delay(1000);
        } else { //במידה והלחץ במערכת גדול מהלחץ הרצוי בעוד 2 psi
          digitalWrite(BuzzerPin, HIGH); //הזמזם יפעל כל רבע שניה
          delay(250);
        }
      }
    }

  10. #8
    תאריך הצטרפות
    Aug 2013
    הודעות
    2,094
    תודה
    15
    קיבל/ה 322 תודות ב-286 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    על אף שמבחינה לוגית הקוד הזה מתאר את מה שאתה רוצה לבצע, יש איתו בעיה מסוימת - אתה מניח עולם אידיאלי נטול רעשים ושגיאות קריאה ומבצע החלטות על בסיס קריאה אחת.
    אני גם לא אוהב מצבים שבהם "תוקעים" את התוכנה למשך זמנים ארוכים. ב DELAY, לטעמי, אמורים להשתמש להשהיות קצרות מאוד כשיש לפעמים בעיות תיזמון.

    הדרך הרצויה למימוש של מערכות בקרה היא LOOP שמתבצע מהר ושימוש במכונת מצבים (המימוש במקובל למעבר בין המצבים הוא באמצעות פקודת SWITCH)

    ה LOOP הכללי יהיה לכן:

    קרא את הסנסור
    בצע איזשהו ממוצע על הקריאות (שמוש במערך שאוגר את הקריאות או שימוש בנוסחאות ממוצע שלא דורשות אגירת נתונים)
    לפי הערך קבע את מצב מכונת המצבים
    במכונת המצבים בכל מצב בצע את הפעולות הנדרשות

    ד"א במימוש כזה תוכל להפסיק את הפעולה בדיוק כשתגיע ללחץ הנדרש (יציאה ממצב עובד על בסיס זמן או לחץ, מי שמגיע קודם)

    זה קצת יותר מורכב ממה שכתבת, אבל לא מאוד מסובך

  11. מי אמר/ה ל-gbgb תודה על ההודעה המועילה הזו:

    shahafc84 (18-05-2018)

  12. #9
    תאריך הצטרפות
    May 2018
    הודעות
    6
    תודה
    2
    קיבל/ה 0 תודות ב-0 הודעות
    תודה
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    אין ספק שעשיתי את זה בשיטה הפשוטה והקלה ביותר,
    רמת התיכנות שלי שואפת ל0 משום שבמקור הידע שלי מגיע מתכנות אתרים, וגם בזה לא התעסקתי קרוב ל6 שנים..
    אנסה לקרוא קצת באתר של ארדואינו..
    אם יש לך סבלנות ובא לך לשפצר את הקוד מה טוב

    תודה רבה על העזרה !!

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
הרשמה