היי חברים,
יש לי מערכת בית חכם שמורכבת מ- Raspberri Pie, ESP2866, Arduino, Sonoff ושלל חיישנים.
אני רוצה להוסיף חיישן לדלת כדי שאוכל לבצע פעולות בהתאם לסטטוס הדלת.
הדרישה החשובה ביותר לחיישן הזה היא Low Power, מכיוון שאני לא רוצה להריץ חוטי מתח.
חשבתי על כמה רעיונות, אבל אני לא ממש מרוצה מהם כי לכל אחד יש חסרונות ויש לי הרגשה שהם גם כוללים מורכבות מיותרת.
אשמח לשמוע רעיונות שלכם..
אלו הרעיונות שלי כרגע:
רעיון 1:
לחבר Arduino pro mini שיהיה אחראי על ה Interrupt שמגיע מה Reed sensor , וידליק (בעזרת טרנזיסטור) בקר ESP8266 (שיתחבר לרשת וישדר את הנתונים) ואז המערכת תחזור למצב שינה.
השימוש ב Arduino רק בגלל ה Low Power המצוין שלו. (ממה שאני יודע עד היום, ל-ESP יש צריכה גבוהה גם במצבי שינה).
חיסרון: מגושם, הרבה הלחמות ורכיבים, צורך הרבה סוללה בזמן חיבור ל-WIFI.
יתרון, החומרה נגמרת בצד החיישן, לא צריך להוסיף חומרה נוספת למערכת (ההודעה תשלח ב MQTT ושם נגמרת החומרה).
רעיון 2:
בעצם רעיון שראיתי בחיפוש ברשת, דומה לרעיון ה-1 אך הפעם במקום להשתמש ב ESP , אשתמש ב-2 מודלים של RFM69W.
אחד בצד החיישן והשני יחובר לאחד מרכיבי המערכת בית חכם (Raspberri או Arduino ).
במקרה הזה לא אצטרך למתג עם טרנזיסטור כי הרכיב RFM69W תומך ב- Low Power כמו שצריך וצריכת הזרם שלו באמת נמוכה במצב שינה.
חיסרון: חומרה נוספת גם בצד המערכת הקיימת, וצריך להזמין את ה -RFM69W שכרגע אין לי (:
יתרון: מהירות (אין את כל החיבור ל WIFI שלוקח זמן ושעד שלא התחבר לא ניתן לחזור למצב שינה).
רעיון 3 (שגם נראה לי הכי פשוט בינתיים) :
הרכיב הזה, שידרוש רק תוספת קוד פשוט בצד המערכת הקיימת, השאלה אם הוא יתאים :
https://www.ebay.com/itm/DC-5V-RF-WI...72.m2749.l2649
מידע נוסף למתעניינים:
המערכת מבוססת על Node-Red שמותקן על ה- Raspberri בנוסף ל Mosquito MQTT server.
כל פקודות נשלחות בין הרכיבים בפרוטוקול MQTT, פרט לאלו שנשלחות באינפרה אדום למכשירים ה"טיפשים" מתוך ה-ESP8266 המחובר ללד אינפרה ומקבל את האות שצריך לשדר AS IS בהודעת MQTT (ולכן יש צורך גם בESP8266).
תודה רבה,
מאור